Alla drömmer såklart om den stora kärleken och att träffa den rätta. Som tur är finns det faktiskt någon för alla och majoriteten av oss hittar en livspartner att älska och bli älskad av. När man väl gift sig, skaffat familj etcetera med den där rätta personen så vill man självklart få leva, åldras, bli pensionär och vara med denna person livet ut. Man ska dock inte vara naiv eller ta för givet att den första stora kärleken är den enda rätta och att den garanterat kommer att vara för evigt. Självklart ska man kämpa för det och ha inställningen att det kommer hålla för evigt, men man ska inte hänga upp hela sitt liv på den andra personen eller tvåsamheten.
Skilsmässornas negativa konsekvenser visar sig enligt forskningen i att barn med skilda föräldrar har lägre betyg i skolan, är mindre benägna att gå vidare till högre utbildningar, har en lägre grad av psykiskt välbefinnande, och har större sannolikhet att i vuxen ålder uppleva att den egna familjen splittras, än barn vars föräldrar har hållit ihop. Vidare kan familjesplittringar skapa ojämlika livschanser i barns liv och orsaka en press på välfärdsstater som ursprungligen byggdes upp utifrån en premiss om familjestabilitet.
Läs hela artikeln om skilsmässor och boken ”Happy, happy” som handlar om ämnet genom att följa länken ovan. Oavsett vad man tycker om skilsmässor eller olyckliga par som håller ihop trots att kärleken dött för länge sedan så är det alltid bättre för barnen att växa upp med föräldrar som mår bra, oavsett om de bor ihop eller isär.
Idag är det fler än någonsin som väljer att skilja sig eller separera efter några år tillsammans. Man ska aldrig stanna i ett förhållande som inte är bra eller där man mår dåligt, endast på grund av rädsla för att bli ensam. Då är det garanterat bättre att separera eller skilja sig. Eftersom det är många juridiska frågor som äktenskapsförord, gemensam ekonomi, underhållsbidrag, bodelning etcetera som kan komma att tas upp så kan det vara bra att ta hjälp av experter inom området. Hos familjensjurist.se får ni hjälp med alla tänkbara frågor som kan dyka upp inför eller under den här processen.