Försäkring

Därför är en båtförsäkring viktig

Att teckna en båtförsäkring när du köper båt ger dig trygghet. Om något mot förmodan skulle hända kan du få ersättning från försäkringen och behöver inte betala allt själv. Se över ditt försäkringsbehov innan du tecknar och läs alltid villkoren.

Om du har köpt en båt eller ska köpa en ska du fundera över om du ska försäkra den. När du har en försäkring kan du få ersättning för skador och stölder. En bra båtförsäkring som du kan titta på är https://svenskasjo.se/batforsakring/segeljolle/ som ger dig ett bra skydd. Assistans ingår i alla deras båtförsäkringar. Nu när allt fler har skaffat båt kan det vara skönt att ha ett bra skydd. Alla kanske inte har lika bra koll på reglerna som gäller vilket ökar risken för att olyckor ska inträffa.

Kom underfund med ditt försäkringsbehov

Speed,BoatNär du ska hitta en bra försäkring till din båt är det viktigt att du funderar över vilket behov som du har. Det finns olika försäkringslösningar med olika villkor. Läs noggrant igenom villkoren innan du tecknar försäkringen. Det brukar exempelvis finnas med aktsamhetskrav vilket gör att du inte får ersättning om du skulle vara oaktsam. Förutom behovet beror det på vad du har för båt. Om den är helt ny kan en helförsäkring vara tryggt att ha. Det finns utökat försäkringsskydd om helförsäkringen inte täcker alla områden. Vad en båtförsäkring kostar beror helt på vilket skydd du vill ha, vad du har för typ av båt och hur gammal den är.

Försäkringen är en ekonomisk krockkudde

När du ska teckna en försäkring är det bra om det ingår ansvarsskydd som gör att du inte behöver betala allt om du mot förmodan skulle bli skadeståndsskyldig för att ha orsakat personskada eller skada på fysiska ting. Du har ingen skyldighet att teckna en båtförsäkring men det kan absolut vara bra att ha om du inte vill riskera att behöva betala stora summor för att åtgärda skador. Om du inte har en ansvarsförsäkring blir du personligt ansvarig för att betala för skadan som uppkommit. En båtförsäkring är helt enkelt en trygghetslösning för dig och du bestämmer hur mycket trygghet och skydd du vill ha.

Läs mer

Viktigt att välja rätt försäkring

Plötsligt händer det trots att du inte vill, diskmaskinen läcker och skapar en vattenskada i golvet, hunden blir sjuk eller bilen blir skadad. Det är vid sådana tillfällen det är bra att ha en bra försäkring. Problemet är bara att det finns en djungel av försäkringsbolag där ute, så hur ska du veta vilket du ska välja?

Problemet med de många försäkringsbolagen är att premierna trissas upp och många människor betalar alldeles för mycket i försäkring. Vissa har dessutom en rad helt onödiga försäkringar för olika ändamål. En ny lovande stjärna på försäkringsmarknaden är gofido.se som vi ska titta lite närmare på i den här texten. De har vinnlagt sig om att deras kunder ska vara varken under- eller överförsäkrade.

Var försiktig med att jämföra försäkringar online

Det är alltid bra att jämföra olika tjänster när man ska köpa något. Många sajter erbjuder sig att jämföra olika försäkringar online. Det kan ju tyckas smidigt men är det helt säkert? Nyligen rapporterades om att en sajt ägd av ICA inte kunde ge klar information om hur personlig data behandlades. För att kunna jämföra försäkringar online behöver du kunna föra in alla parametrar som rör din personliga situation. Det är inte alltid möjligt och därför jämförelsen inte blir exakt.

Läs med om varför Gofido är annorlunda

Som vi tidigare nämnde höjs många försäkringar på grund av konkurrens. Det gör att många chockas av plötsligt höjda försäkringsbelopp som sliter på den personliga ekonomin utan att du egentligen vet vad du får. Så fungerar inte riktigt Gofidos försäkring. Istället skräddarsyr du din egen försäkring efter dina egna behov och betalar alltså inte i onödan för överflödiga tjänster. På så sätt kan du spara pengar på att teckna en försäkring hos dem. Gofido såg helt enkelt en lucka i det nuvarande försäkringssystemet och fyllde den.

Därför behöver du en försäkring

Kanske tänker du nu att det där med försäkringar låter krångligt och funderar på om du ska strunta i att skaffa en? Gör inte det. En försäkring är ett bra sätt att skydda dina ägodelar och även skydda dig själv från stora kostnader. En oförsäkrad eller skadad bostad får du till exempel ingen hjälp att återställa utan försäkring. Med Gofido kan du skydda dig själv med en skräddarsydd försäkring som täcker det som är viktigt för dig.

Läs mer

Glöm inte hemförsäkringen

Att det här med försäkring är både nödvändigt och viktigt kan vi nog alla vara överens. Men även om de flesta är medvetna som detta, finns det fortfarande en hel del där ute som inte har en egen hemförsäkring. Många verkar helt enkelt vara förvirrade när det kommer till just val av hemförsäkring och vad det egentligen innebär.

Och inte är det väl egentligen särskilt konstigt? För många där ute har helt enkelt inte en susning om varför man bör ha en hemförsäkring. Många tror att det uteslutet handlar om att försäkra sitt hem, vilket ju verkligen inte är hela sanningen. En hemförsäkring brukar nämligen i regel försäkra både dig själv och ditt hem, och beroende på vilka olika husbilsförsäkringar man har, är man ofta även försäkrad vid utlandssemestern. Vilket ju är väldigt bra för man vet ju aldrig vad som kan hända när man är ute och reser.

Så till alla er där ute som fortfarande inte har en hemförsäkring, det är aldrig för sent att vara rädd om sig själv och sitt hem. Man vet aldrig när olyckan kan vara framme – När man minst anar det.

Läs mer