Smarta och mindre smarta investeringar

Hur investerar man smart egentligen? Tips och tricks kan man inte få för mycket av – se till att få ut det mesta möjliga av dina intjänade pengar, så har du en härlig pension att njuta av sedan.

 

Genom att låna pengar på https://www.euroloan.se/ kan du sedan investera i något som får pengarna att växa, det gäller bara att välja rätt saker. Det är nämligen en rätt stor risk du tar.

Investera smart för att få ut det mesta möjliga av dina pengar

 

I Affärsvärlden tipsas det om ett hel del olika investeringsobjekt som är intressanta. Nu när Brexit skett har marknaden förändrats något, i jämförelse med hur korten låg innan Storbritannien bestämde sig för att lämna EU och därmed en hel del handelsavtal. De investeringsobjekt som det tipsas om i artikel är bland annat USA-aktier, europeiska utdelningsaktier, aktier i bolag som ligger i Asien och Stillahavsområdet, brittiska fastigheter och europeiska fastighetsaktier. Det tipsas även om att du kan investera i skulder med high yield i Europa, i företagsobligationer i guldbolag, amerikansk och australienska dollar samt i en diversifierad portfölj av hedgefonder. En hel del olika tips med andra ord.

 

Detta kan du skippa att lägga pengar på

 

I en annan artikel i Veckans affärer är ämnet det totalt motsatta, nämligen vad folk ofta tror är smarta investeringar men som verkligen inte är det. Det lönar sig alltid på sikt att ha innehav än att inte ha det, i aktier alltså. Millennial-generationen är dålig på att investera i aktier, eftersom det känner att de varken har kapital eller rätt kunskaper. Men de riskabla investeringar du gör som ung har tid att korrigera sig själva med tiden. Det finns även fonder som anpassar graden av risk efter din ålder, mindre risk när du är äldre med andra ord. Det bästa sättet för genomsnittspersonen är vidare att investera i så kallade passiva indexfonder, det är ett ganska enkelt koncept som garanterar att du kommer vinna en del.

 

Även att köpa en bostad är en investering, att äga en bostad är inte ett sätt att bli rik på men alla kostnader – men om du renoverar och säljer kan du faktiskt tjäna en slant. Som företag är tipset att investera i AI, mer om det här.