Viktigt att välja rätt försäkring

Plötsligt händer det trots att du inte vill, diskmaskinen läcker och skapar en vattenskada i golvet, hunden blir sjuk eller bilen blir skadad. Det är vid sådana tillfällen det är bra att ha en bra försäkring. Problemet är bara att det finns en djungel av försäkringsbolag där ute, så hur ska du veta vilket du ska välja?

Problemet med de många försäkringsbolagen är att premierna trissas upp och många människor betalar alldeles för mycket i försäkring. Vissa har dessutom en rad helt onödiga försäkringar för olika ändamål. En ny lovande stjärna på försäkringsmarknaden är gofido.se som vi ska titta lite närmare på i den här texten. De har vinnlagt sig om att deras kunder ska vara varken under- eller överförsäkrade.

Var försiktig med att jämföra försäkringar online

Det är alltid bra att jämföra olika tjänster när man ska köpa något. Många sajter erbjuder sig att jämföra olika försäkringar online. Det kan ju tyckas smidigt men är det helt säkert? Nyligen rapporterades om att en sajt ägd av ICA inte kunde ge klar information om hur personlig data behandlades. För att kunna jämföra försäkringar online behöver du kunna föra in alla parametrar som rör din personliga situation. Det är inte alltid möjligt och därför jämförelsen inte blir exakt.

Läs med om varför Gofido är annorlunda

Som vi tidigare nämnde höjs många försäkringar på grund av konkurrens. Det gör att många chockas av plötsligt höjda försäkringsbelopp som sliter på den personliga ekonomin utan att du egentligen vet vad du får. Så fungerar inte riktigt Gofidos försäkring. Istället skräddarsyr du din egen försäkring efter dina egna behov och betalar alltså inte i onödan för överflödiga tjänster. På så sätt kan du spara pengar på att teckna en försäkring hos dem. Gofido såg helt enkelt en lucka i det nuvarande försäkringssystemet och fyllde den.

Därför behöver du en försäkring

Kanske tänker du nu att det där med försäkringar låter krångligt och funderar på om du ska strunta i att skaffa en? Gör inte det. En försäkring är ett bra sätt att skydda dina ägodelar och även skydda dig själv från stora kostnader. En oförsäkrad eller skadad bostad får du till exempel ingen hjälp att återställa utan försäkring. Med Gofido kan du skydda dig själv med en skräddarsydd försäkring som täcker det som är viktigt för dig.